Dag 37. 4 November. - Reisverslag uit Waterport, Gibraltar van Leo en Marijke Limburg - WaarBenJij.nu Dag 37. 4 November. - Reisverslag uit Waterport, Gibraltar van Leo en Marijke Limburg - WaarBenJij.nu

Dag 37. 4 November.

Blijf op de hoogte en volg Leo en Marijke

04 November 2017 | Gibraltar, Waterport

Dag allen.Echt waar een nacht met hevige regenbuien kort en zeer krachtig,zo ook vanmorgen om half zeven, de slaap was daardoor ook over. We hadden het plan om vandaag de camper te wassen,op de camping was een voorziening om dat te doen,maar door de regen die was gevallen vonden wij het geen goed idee vanmorgen,plan verplaatst tot later. Zelf wel gedoucht en een lekker stokbroodje gehaald. De camper klaar gemaakt voor vetrek het einddoel vandaag Gibraltar. Via Tariva, daar de nodige boodshappen gedaan en de camper afgetankt. We reden een weg langs de kust alleen die ging ,met wat bochten redelijk stijl omhoog met een heel mooi uitzicht over de baai tussen Tariva en Gibraltar in en weer dalend naar beneden. Even voor ons eindpunt waren wij getuige van een aanrijding tussen een vrachtauto , die ons passeerde, en te snel naar rechts ging maar niet gezien dat er voor ons nog een auto reed, deze werd naar de vluhtstrook geduwd , spiegel eraf zijkant behoorlijk beschadigd , totdat de chauffeur het in de gaten had en direct weer naar links stuurde ,pfff was ff schrikken , de chauffeur van de personen auto ook , even gestopt , vrachtwagen ging ook aan de kant en wij langzaam verder.
We hadden een camperplaats geprikt net even voor de grens van Gibraltar zo'n 750 meter,aan een marina jachthaven,met een uitzicht voor ons van schepen groot en klein en achter ons Gibraltar met zijn enorme berg, een bijzondere lokatie. Camper op zijn plek even wat eten en lopend naar Gibraltar, twee maal door de douane , een formaliteit, Dan de bus naar het centrum,kon even niet vertrekken er stond een file', en waarom nu komt het, er moest een vliegtuig landen. De weg naar het centrum kruist de landings en start baan van Gibraltar, heel bijzonder. Gestopt bij de eindhalte, het centrum, even via toeristen info voor een map, en daar vertelde men dat de kabelbaan naar de top van de berg buiten dienst was ivm harde wind, was jammer, toch naar de start van de kabelbaan gelopen, we waren niet de enige die teleurgesteld waren. teruglopend naar de hoofdstraat met zijn vele winkels ,kleding ,techniek en vooral drank en sigaretten shops. Zoals we wel meer doen even een terrasje in het zonnetje gepakt en weer lopend naar de dichtbijzijnde bushalte naar de grens,daar weer twee maal douane paspoortcontrole . en terug naar de camper, even een pauze ,hapje gegeten en nu het verslag aan het typen. Morgen zien we wel weer, graag tot dan. Gr.M&L.