04 Maart 17e Reisdag
Door: Marijke/Leo
Blijf op de hoogte en volg Leo en Marijke
04 Maart 2013 | Portugal, Vila Real de Santo António
Het zit niet mee, gisteren spraken we nog zachtjes tikte de regen....., vandaag begon de dag met hardde regen en dat is de hele dag zo door gegaan, wat bijzonder jammer is. Vertrokken uit El Rocio naar het kust- plaatsje Matalascanas, je rijdt dan door een natuurgebied de Donana, nu kunnen we blijven zeggen het regende wat ook zo was, dus uitstappen had geen zin en dat bleef ook de hele dag zo.Het plaatsje met geweldige mooie huizen en apartementen flats was compleet uitgestorven.Langs de kust naar Huelva, ook een bijzondere mooie weg met geweldige mooie bomen. Huelva een belangrijke haven en industrie stad, zijn we langs gereden naar de andere kant van de rivier richting Punta Umbria en zo weer langs de kust naar Cartaya vervolgens Lepe en richting Isla Cristina waar we een camping hadden uitgezocht en op dat moment brak er een wolkbreuk los waardoor het aangezicht van de camping, waar heel veel bomen en palmen staan erg donker eruit kwam te zien, we besloten door te gaan naar Portugal, de Brug over tussen Spanje en Portugal, die brug gaat over de Rio Guadiana een grens rivier tussen deze twee landen.We kwamen terecht in het plaatsje Vila Real de St.Antonio beneden de brug, langs de rivier op een groot stuk grondgebied wat ingericht is als camperplaats weliswaar heel summier, maar weliswaar werd het even droog en helder we kregen zomaar een blij gevoel, het gevoel hielden we maar er kwam weer water bij. Even door het stadje gelopen plu mee en als het hevig werd dan maar een winkel in.Je kan wel zeggen als laatste, deze dag is in het water gevallen, maar we zijn wel in Portugal, Oké tot later.